dimarts, 24 de juny del 2014

ELS ESTANYS DE LA PERA




Aquesta excursió, tot un clàssic, està a l'abast de la majoria de persones de qualsevol edat. El cotxe s'ha de deixar a l'aparcament del Refugi de Pollineres i des d'aquí a peu, xino-xano, trigarem uns cinquanta minuts.


Si ho feu via Lles i el Cap del Rec, des de Barcelona, heu de dirigir-vos a Martinet, a la Cerdanya. Passat el poble, a la dreta trobareu la carretera que porta a Arànser i a Lles. Agafant el túnel del Cadí, des de Barcelona trigareu unes dues hores i quart fins al Refugi del Cap del Rec.


D'aquí surt una pista de terra i pedres que té 8 kms. fins a l'aparcament de Pollineres. És apta per tota mena de vehicles, però els turismes s'ho han de prendre amb calma.

A Pollineres està assenyalat el camí que ens portarà als estanys. 


El trajecte en aquesta època de començaments d'estiu és molt bonic: prats, boscos, rierols i cascades acompanyen als excursionistes. 


El primer estany que trobareu és el petit. Sense deixar la pista en direcció al Refugi dels estanys, accedireu a l'Estany gran o superior que està a 2.360 metres d'altitud, girant a l'esquerra i salvant un pendent una mica fort però molt curt.

L'espectacle dels llacs, val la pena. Així ho pensa molta gent que hi peregrina per dotzenes cada dia.

Si us porteu vosaltres el menjar, el lloc és un dels millors escenaris-menjador que podeu triar. Si no, us recomano la Fonda Domingo de Lles. Menjareu de luxe a un preu molt ajustat.

Vídeo:

Fotos i vídeo: mon-ra-mon

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada